+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

3D hatású decoupage – kislány macival.

Hogyan tudsz készíteni 3D hatású felületeket decoupage technikával? Hogyan lehet kiemelni a síkból a figurát vagy a mintát?

Olvasd el blogunkban a részleteket…

A 3D hatás eléréséhez a decoupage technikát kombináljuk egy kis gyurmázással.

Nézzük akkor a lépéseket.

Először is válassz egy fa lapot, amelyet lefestessz alapozó festékkel. Mi egy szív alakú fa lapot választottunk.

Ezt követően a kiválasztott decoupage papír vagy szalvéta mintát mérd rá a fa lapra, hogy megfelelően elfér-e rajta, jól fog-e mutatni. Mi egy kislányos-macis decoupage papírt választottunk. Ha részletesebben érdekel egyébként a dekupázs technika, itt olvashatsz róla bővebben.

Ha megvan a kiválasztott minta, akkor levegőn száradó gyurmából csipegessél olyan formákat és méreteket, amik nagyjából kiadják a mintádat. A mi képünkön a kislány, a maci és a fa lombja került kiemelésre, tehát ezek alá igazítottuk a nagyob „huplikat”. A levegőn száradó gyurmát hobby ragasztó segítségével tudod a fa lapra ragasztani.

A decoupage papírt folyamatosan mérd oda, hajtsd fel, hogy pontosan a minta alá kerüljenek a levegőn száradó gyurma részek. Ha készvagy az „aládolgozással” akkor decoupage ragasztóval rögzítsd a felületre a decoupage papírt vagy szalvétát. Figyelj, hogy ecset segítségével szépen dolgozd rá a kiemelkedő felületre a decoupage papírt. Extraként mi egy kis szivecskét is ráraktunk a lapra.

Ha megszárad a dekupázs ragasztó, akkor jöhet a kép körüli részek festése. Mi vanilia, mojito zöld, lazac és földbarna színeket használtunk. Szivacsecsettel vagy szivaccsal tudod úgy felvinni a színeket, hogy az ecsetvonások nyomai ne maradjanak meg.

A 3D hatás valóban nagyon különlegessé teszi ezzel a technikával díszített felületeket.

A festés után még lelakkozhatod a kész művedet felületi védelemként. El is készült a 3D kislányos maci:

Ha szeretnél hasonlót készíteni, itt megtalálod az alapanyagokat, melyeket csomagkedvezménnyel tudsz rendelni. Kislányos maci

Jó kreatívkodást kívánunk:

Kriszti és Éva

Kreativpartner webáruház

Tasvill

You have Successfully Subscribed!