+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu
Bútorgomb készítése.

 

Bútorgomb készítése valóban kreatív megoldás. Ha felújítod vagy esetleg antikolod szekrényedet, komódodat, de nem találsz megfelelő bútorgombot hozzá, készítsd el magad.

Kiindulási alapként vegyél egy egyszerű fa bútorgombot. Többféle típusból és méretből válogathatsz, ha nagyobb típust választassz, annak a felületére könnyebb dolgoznod.

Első lépésként a fa bútorgombot kend le lazúrral. Mi diófa színt használtunk. A lazúr megszáradása után fehér színű dekor paint soft festéket vittünk fel a felületre.

A dekor paint soft festés száradása után, finom csiszoló papírral csiszold vissza a felületet. A visszacsiszolás miatt szép egyenletes és finom felületet kapsz. Figyelj rá, hogy csiszolás után portalaníts.

Visszacsiszolás után következik a dekupázs díszítés. A kitépett szalvéta mintát dekupázs ragasztólakkal vidd fel a felületre. A dekupázs technika részleteiről itt, ebben a bejegyzésünkben olvashatsz részletesebben.

Ezt követően klasszikus kétfázisú repesztővel kend le, hogy antikolt felületet kapjál. Egy kicsit ismét visszacsiszolhatod száradás után a felületet.

Barna antikoló pasztával emeld ki a repedéseket, ez azért szükséges, hogy látszódjanak a felületi repedések, melyeket a klasszikus kétfázisú repesztővel készítettél.

Végül oldószeres lakkal 2-3 rétegben lakkozd le a felületet, így egy szép fényes és védett bútorgombot kapsz.

Természetesen többféle dekupázs szalvétát is használhatsz, így valóban egyedi és saját izlésed szerinti bútorgombokat készíthetsz.

Többféle alapanyagot használva is elkészítheted, itt például megtalálod egy verzió alapanyagait: Bútorgomb

Jó kreatívkodást kívánok.

 

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!