+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

CREATIVEWORLD 2018 FRANKFURT – NÉMETORSZÁG

Személyes élménybeszámoló a kreatív világ legnagyobb vásáráról.

Hol is kezdjem, hol is kezdjem. 🙂

Talán ott, hogy nagyon vártam ezt az eseményt, hiszen életemben nem voltam még olyan kreatív hobby vásáron, ahol 70 ország, 300 kiállítója jelent meg. A 2018. január 27. – 30. között megrendezett frankfurti Creativeworld kiállítás és vásár pedig ilyen volt.

El tudod képzelni? 300 kiállító 70 országból. Én próbáltam előre elképzelni, de nem olyan volt. Sokkal-sokkal nagyobb, színesebb, több, hihetetlenebb.

Utazás

Először is az utazásról, Németországról. Mi kocsival mentünk, Dunakesziről 10 órás út volt, tehát a pénteki napunk ráment az útra. Lehetett volna repülni is, csak nem nagyon szeretünk és ez még pont az a távolság, ami autóval kényelmesen elérhető. Németország persze nagyon rendezett, ami meglepő volt, hogy több és nagyobb napelem farmot láttunk az út mellett mint szántóföldet, hihetetlenül előttünk járnak ebben a technológiában.

Frankfurt nagyon ráépült a kereskedelemre, pénzügyi világra, hihetetlen mennyiségű ember érkezik a világ minden tájáról a folyamatosan szervezett kiállításokra. A komfort érzetet a látogatóknak ahol tudják emelik. Minket is ingyenes busz várt a szállodánál, ami bevitt a vásárhoz.

Képzeld, MESEBUSSZAL  utaztunk, rá is volt írva, NÉZD :):)

Helyszín

A vásárváros a vásár helyszíne konkrétan nagyobb volt mint Dunakeszi, ahol élünk. Úgy éreztük magunkat mint a sci-fi filmekben, mindenhol mozgójárdák, óriási terek, mozgólépcsők. Kicsit elvesztünk az elején, pedig minden rendesen ki volt írva, vezették a látogatót.

A vásár – Messe – főépülete százméteres felhőkarcolók között található, és ezt a részét Frankfurtnak kicsit viccesen Mainhattan-nak is hívják. A Maina folyó egyébként pár száz méterre folyik a vásártól.

Az épületen belül is lehet jó negyed órákat sétálgatni, amíg odaérsz a téged érdeklő kiállításhoz. Mint a nagy repülőtereken, itt is mozgójárdák segítik a haladást. Nagyon klassz volt az egész.

Aztán odaértünk.

A Creativeworld kiállítás két emeleten helyezkedett el és mindegyik helyiség akkora volt, hogy több órába telt míg csak végigfutottunk. Szombaton korán érkeztünk így első köreinkben nem kellett tömegeket kerülgetni, de később ez erősen változott.

A kiállítás és a kiállítók színvonaláról csak annyit, hogy lenyűgöző.

Minden stand igényesen kialakítva, a kreatív hobby termékek és alapanyagok ízlésesen bemutatva, ismeretterjesztő és termék prospektusok garmadája és sok helyen termékminták és személyes bemutatók. A hatalmas kereskedőházaktól a kis manufaktúrákig mindenféle kiállító jelen volt egyébként és a legtöbb helyen nagyon kedvesen lehetett egyeztetni. Voltak hagyományos és formabontó kiállítók, sok itthon is ismert márka képviselői, de természetesen teljesen új dolgokat is láttunk.

A belépéskor már egy klassz kreatív autó fogadott, kár, hogy nem ezzel jöttünk:):)

Amellett, hogy ki lehetett próbálni, meg lehetett nézni a termékeket sok standnál folyamatos alkotás zajlott, így az érdeklődők élőben láthatták a hobby vagy művész anyagok működését. Voltak művészi standok, ahol például „látványfestés” zajlott az üvegen túl és voltak falfestő, graffitis srácok, akik nem kevésbé szép dolgokat alkottak.

A standok gyönyörűek voltak. Mindegyik kiállító nagy hangsúlyt fektetett a megjelenésre, arra, hogy szépen tálalja a termékeit, illetve bemutassa azok hatásait, lehetőségeit. Folyamatos kísértésben voltunk, hogy na ezt is, ezt is kipróbáljuk.

Természetesen szívünk csücske a Magyar stand volt. Elfogulatlanul állíthatjuk, hogy a Pentacolor kiállítása az egyik legszebb volt a vásáron, a termékkör pedig amit forgalmaznak meglehetősen egyedi. Nem nagyon láttunk olyan kiállítót, aki ezeket a különleges hobby anyagokat, pasztákat, festékeket, speciális hatású anyagokat ilyen minőségben forgalmazná. Nagy öröm volt többször is ide visszatérni és megnézni a bemutatókat, látni az újdonságokat. Szerencsére egyébként nem kell sokáig várnunk itthon sem, állítólag februárban jönnek az új csodaszerek. Hogy mik lesznek, mi már tudjuk, de nem mondhatjuk el :):):)

A legfontosabb célunk persze az volt, hogy lássuk az új trendeket, illetve olyan termékeket, újdonságokat találjunk, amik itthon még nem vásárolhatóak. Rengeteg érdekes és szép ötlettel gazdagodtunk, melyeket a következő hetekben – hónapokban rendszerezünk és biztos sok ötletet tudunk majd adni Kreatív Partnereinknek, Vásárlóinknak ezekből a tapasztalatokból.

Egy rövid csokrot mutatunk most csak néhány klassz és érdekes termékről, melyeket a Frankfurti vásáron láttunk:

Nagyon sok szép és új pecsételőt láttunk például, illetve új pecsételési eljárásokat. Voltak számunkra ismeretlen formaöntő rendszerek, formázó anyagok. Új tollak, újra tölthető rajzeszközök, akril, alkoholos, filc típusok. A díszíthető hobby alapanyagok választéka is óriási volt, és nagyon szép mix megoldásokat is láthattunk.

Amit nem gondoltunk volna, az abszolút szupersztár a figurák között. Biztos, hogy ez lesz az idei év kreatív figura slágere, mert mindenhol ez volt, kicsibe-nagyba, fából, papírból, rajzon, festményen.

Na kitalálod?

Nem más mint az Unikornis, az egyszarvú. Mindenhol unikornisok voltak, nem gondoltuk volna, hogy ilyen elterjedt figura lesz belőle.

A vásár mellett persze ha már ott voltunk Frankfurtban, beiktattunk egy kis városnézést. Gyönyörű a belváros és a dóm, a Majna part is, persze a kis éttermek, borozók is felejthetetlenek.

Így telt tehát nekünk a január vége, a frankfurti Creativeworld kiállításon.

Remélem tetszett ez a kis személyes élménybeszámoló, ha bármilyen kérdésed felmerül, jelezd nyugodtan a blog bejegyzés alján, vagy írj az info@kreativpartner.hu email címre és ígérem gyorsan válaszolok.

Jó kreatívkodást,

Birkásné Kriszti

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Emese

Kreativpartner.hu

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!