+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Különleges dekupázs képek készíthetőek néhány speciális kreatív hobby technika használatával. Blogunkban, most egy igazán mutatós dekupázs kép elkészítését mutatjuk be, melyet a Stamperia Akadémián ismertünk meg.

dekupázs kép

A balerina dekupázs képet feszített vászon alapra készítettük és a különlegességét egyrészt a sziluett rizspapír, másrészt pedig egy különleges hobby anyag, a Tex Art textilkeményítő használata adja.

A dekupázs technikáról részletesebben itt olvashatsz.

Ha elhatározod hasonló dekupázs képek készítését, először válassz ki egy scrapbook papírt, a széleit tépkedd le és dekupázs ragasztóval vidd fel a feszített vászon hátoldalának közepére. A balerina formát sziluett rizspapírból vágd ki, és mielőtt elkezded a dekupázsolást méretezd a kompozíciót, tehát helyezd el, hogy megfelelőek legyenek az elosztások a dekupázs képen.

balerina kép

Ha megszáradt a dekupázsolt scrapbook papír, akkor akkor a vászont és a papírt dolgozd egybe alapozó paszta segítségével. Használj hozzá spatulát. Fontos, hogy a keretre is kerüljön az alapozó pasztából, eltüntetve a kapcsokat. A széleit matt akril festékkel egészítsd ki, a papírral egyező színeket használva. Gyakorlatilag ki kell egészítened a színeket keret széléig, mintegy összemosva a scrapbook papír széleit a festékkel.

dekupázs képek

Ezt követően, ha megszáradt a festék, a sziluett rizspapírból kivágott balerinát dekupázs ragasztóval vidd fel a képre. Azért szeretjük a sziluett rizspapírt, mert segítségével még a rajzolni nem tudó kreatívkodók is szép és arányos formákat tudnak alkotásaikra felvinni.

dekupázs

Ha megszáradt a dekupázs ragasztó, jöhet a balerina festése. Matt akril festéket használtunk, elefántcsont, puder, fekete és mályva színekben. Figyelj rá, hogy harmonizáljon a dekupázs kép többi összetevőjének színvilágával.

decoupage képek

Ezt követően vegyél egy másik rizspapírt (vagy egy színben illő rizspapírt, akkor nem kell pecsételni) és egy fólián kiterítve, mályva színnel pecsételj rá mintákat, valamilyen pecsételővel.

Most pedig jön a kompozíció másik érdekessége, amitől igazán egyedi lesz a dekupázs képed. A pecsételés után megszáradt rizspapírt továbbra is a fólián tartva, egy speciális anyaggal, a Tex Art textilkeményítővel kend be. Ettől a rizspapír textil hatást kap és formázhatóvá válik. Száradás után szedd le a fóliáról és gyűrögesd össze ilyen szoknya formára. A textilkeményítő hatására úgy fog maradni a forma, amilyenre alakítod.

decoupage kép

Hobby ragasztóval rögzítsd a képhez. Nagyon különleges, 3D jellegű kompozíciót kapsz. Nézd ahogy kiemelkedik a balerina szoknyája a dekupázs kép síkjából. Ha üresnek érzed a felületek egyes részeit, még egy kis stencilezéssel feldobhatod, mi is ezt tettük a jobb felső sarokban.

dekupázs kép

Egy kis masnival teheted véglegessé a balerina szoknyáját és alkotásodat.

Az alkotáshoz szükséges alapanyagokat természetesen megtalálod a Kreativpartner webáruházban:

Feszített vászon

Scrapbook papírok

Sziluett rizspapírok

Rizspapírok

Matt akril festékek

Tex Art textilkeményítő

Hobby ragasztó

 

Próbáld ki Te is ezt a különleges technikát.

Jó kreatívkodást kívánunk,

 

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!