+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu
Elefántcsont gyanta rendszer használata.

 

Tudod hogyan lehet feldobni hétköznapi tárgyakat is remek kiegészítő díszekkel?

Olvasd el blogunkban az elefántcsont gyanta rendszer használatát és kiderül…

Az elefántcsont gyanta rendszer egy kétkomponensű formaöntő rendszer.

Első lépésben mérj ki azonos térfogatú A és B komponenst a formaöntő rendszerhez mellékelt mérőedények segítségével. Öntsd őket egy keverőedénybe és alaposan keverd össze.

Az elegyet öntsd rugalmas öntőformába (szilikon, lágy PVC) és hagyd megszáradni. Mi egy pohár kehelyhez passzoló szilikon öntőformát választottunk az elefántcsont gyantához. A száradási idő szobahőmérsékleten 30 – 40 perc a minta méretétől függően. Az öntőformából ilyenkor kivett tárgy még hajlítható, alakítható, vágható. A teljes száradás, kb. két óráig tart.

A teljes száradás után az elefántcsont gyanta forma megkeményedik, tovább nem alakítható. Az esetleges öntési hibákat, túlfolyást ilyenkor már csak csiszolással lehet eltávolítani. A még kicsit alakítható, hajlítható formát tedd rá a díszítendő felületre, mi egy pohár kehelyre helyeztük és hobby ragasztóval vagy expressz hobby ragasztóval rögzítsd rá.

A gyanta gyorsan köt, ezért csak annyi elegyet készíts, amennyit egyszerre elhasználsz. A komponensek összekeverésétől számítva kb. 15 percen belül fejezd be a formába öntést. ezt követően 30-40 perc a száradás, ekkor még alakítható a forma, majd 2 óra elteltével teljesen megköt az elefántcsont gyanta.

Maga az elefántcsont gyanta is színezhető, még lágy állapotában, teljes tömegében. Ha így szeretnéd színezni akkor alkoholos színezék oldatot vagy színezék port ajánlunk. Teljes száradás után festhető, akrilfestékekkel vagy media tintával, spray-vel, de nagyon jól mutatnak az elefántcsont színben hagyott formák is egy kis antikoló pasztával, vagy felületi festéssel. Mi ezen a mintadarabon az új Delicát metál akrilfestékeket használtuk.

A maradék anyagot az eredeti csomagolásban, jól lezárva tárold, mert a komponensek fény- és nedvesség-érzékenyek.

Ezzel a technikával számos egyedi formát alkothatsz, amivel feldobhatod hétköznapi tárgyaidat vagy ajándékaidat is.

A Kreativpartner webáruházban természetesen megtalálsz minden szükséges alapanyagot és kiegészítőt az elefántcsont gyanta használatához.

Alapanyagok itt:

 

Elefántcsont gyanta rendszer itt: Elefántcsont gyanta

Alkoholos színezék oldat itt: Színezék oldat alkoholos

Színezékpor pedig itt: Színezékpor

Jó kreatívkodást kívánunk,

 

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!