+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Filcből készült tárgyak.

 

Filcből készült tárgyak, ajándékok készítéséhez használhatsz egy színű, de különleges újdonságként mintás filc anyagokat is. A Kreativpartner webáruházban nagyon széles filc anyag választékot találsz, közöttük a vadonatúj és Magyarországon szinte egyedülálló, magukban mintás filc anyagokat. Itt találod a teljes filc anyag választékot.

Filcből készült tárgyak, ajándékok, figurák készítéséhez nem kell különleges ügyesség, inkább jó ötletek és kreativitás szükséges hozzá. Használhatsz csak filc anyagokat, de kombinálhatod is alkotásaidat más kiegészítőkkel, gombokkal, szalagokkal, dekorgumival.

Nézzünk pár kedvcsináló ötletet, hogy milyenek is lehetnek a filcből készült tárgyak, figurák, díszek.

Filc anyagból ötletek

A filc anyagot azért is szeretjük, mert nagyon kellemes a tapintása. Emellett rendkívül könnyen alakítható, vágható, varrható, ragasztható. Talán nincs is másik ilyen kreatív alapanyag, amelyre mindezen tulajdonságok így egyben érvényesek. Ha filc anyagból ötleteket keresel, szinte korlátlan a lehetőségek tárháza. Készíthetsz kis figurákat, virágokat, könyvjelzőt, alátétet, képkeretet, de tényleg nincs határ. Mutatunk pár ötletet kedvenceink közül:

Ugye készíthetsz cuki figurákat is filc anyagból, de akár olyan praktikus használati tárgyakat is, mint például telefontartó tok, vagy akár képkeret. Különösen kedves képkeretek, fényképtartók készíthetőek gyerekszobába, ezekhez nagyon jól használhatóak egyébként a mintás filc anyagok.

Ha pedig egyik kedvenc ötletünket vagy technikánkat szeretnénk kiemelni, akkor had mutassuk be a „tekerős” technikát, amelynek segítségével nagyon egyszerűen készíthetsz igazán mutatós filc díszeket, tárgyakat. A technika nagyon egyszerű, különböző színű filc csíkokat tekerj össze és végül ragasztóval rögzítsd a formákat. Ezzel a technikával készülhetnek ajándékok, díszek, virágok, bármi. Engedd el a fantáziádat nyugodtan…

Filcből készült virágok

Mivel a filc anyagok igazi színkavalkádban szerezhetőek be, adja magát a lehetőség, hogy gyönyörű virágokat készíthess belőlük. A filcből készült virágok nagyon mutatósak, valódi díszei lehetnek szobádnak és meglepően bonyolult, összetett minták is elkészíthetőek. Nem csak óvodai vagy iskolai díszek lehetnek tehát a filcből készült virágok, bár kétségtelen ott is jól mutatnak.

Ha nem szeretnél vagy nem tudsz tehát élő virág díszítést készíteni, a filcből készült virágok remek alternatívát jelenthetnek.

Ebből is mutatunk pár kedvcsináló ötletet.

Filcből készült figurák

Talán az egyik legkedveltebb felhasználási területe azonban a filc anyagoknak a filcből készült figurák. Ennek talán az az oka, hogy a filc nagyon kellemes anyag, jó megérinteni, hozzábújni és a gyerekek is nagyon kedvelik. Mindemellett könnyen alakítható, vágható, varrható, és bélésanyagok, kitöltő anyagok segítségével akár játékok is készíthetőek belőle.

Készíthetsz így tehát két dimenziós, sík filc figurákat, de egy kicsit nagyobb munkával, tervezéssel akár 3 dimenziós, igazi plüss szerű figurákat játékokat is. A filcből készült figurák is nagyon sokfélék lehetnek, ezekből is mutatunk néhány cuki mintát.

Igen, készíthetsz filc anyagból cicás figurákat, a manapság nagyon kedvelt bagoly figurát, de akár nagyon aranyos tűpárnát is. Készülhet színes muffin, klassz csajos robot, és megint a divatos bagoly :):)

Mondjuk ezt a csajszis robotot kiemelném, ilyen jópofa filc figurát még nem nagyon láttam, szerintem nagyon helyes.

Láthatod tehát, hogy a filcből készült figurák lehetőségei szinte korlátlanok, nyugodtan próbáld elkészíteni egyiket-másikat, hidd el nem olyan nagyon bonyolult, egy jól kitalált minta, vagy forma kell hozzá és egyszerűen összevarrható, ragasztható. Ha 3 dimenziós figurát szeretnél alkotni, akkor valamilyen tömőanyaggal, esetleg Vlies töltő anyaggal tömd ki a varrás előtt a belsejét.

Egy kis mintát mutatunk ötletként, hogyan készíthető el mondjuk egy filc autó:

Filc anyagból ötletek

Zárásként engedd meg, hogy kicsit személyesebb vizekre evezzünk és bemutassuk egy nagyon kedves Vásárlónk alkotásait, ami bizonyítja, hogy filc anyagból ötletek terén nincs lehetetlen. A LeMi Matatókönyvei olyan kis könyvecskék, melyeket bátran ajánlunk kisgyerekeknek vagy ajándékba, hiszen nagyon kedves és hasznos kis filcből készült alkotások. Kata alkotásai megmutatják, hogy valóban nincs határ, ha filc anyagokban gondolkozunk.

Néhány minta LeMi Matatókönyvei közül, melyeket inspirációként használhatsz, de akár kész termékként meg is rendelhetsz ITT: LeMi Matatókönyvei.

Reméljük sikerült kedvet csinálnunk a filc anyagok kipróbálásához, tényleg csak biztatni tudunk, hogy ismerkedj meg ezzel a remek hobby alapanyaggal. A Kreativpartner webáruházban pedig most már nem csak egy színű, hanem igazán különleges mintás, csíkos, pöttyös filc anyagokat is találsz

NÉZZ KÖRÜL FILC ANYAGAINK KÖZÖTT ITT.

Forrás: Pinterest, LeMi Matatókönyvei, Saját

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Emese

Kreativpartner.hu

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!