+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

FIMO gyurma figura készítése.

Süthető gyurma figurák készíthetőek Fimo gyurma segítségével, melyet a Gyerekek főleg, de sok felnőtt is nagyon szeret.

Van egy alapanyag, amiből viszonylag egyszerűen készíthetünk tartós figurákat, jétékokat. Ez az alapanyag a hőre keményedő gyurma. Mi a Fimo változatait használjuk, mivel nagyon megbízható a minősége, rengeteg színben és több változatban kapható, valamint remek formázást segítő kiegészítő szerszámok érhetőek el hozzá. Nézzük, hogyan készíthetőek Süthető gyurma figurák a FIMO segítségével.

Szinte bármilyen figura elkészíthető a FIMO hőre keményedő gyurmákból.

A Fimo gyurma több típusban, számos színben és 2 kiszerelésben is kapható. A FIMO soft termékcsalád elsősorban gyerekeknek, puhább, könnyebben formázható.

A FIMO effect speciális színekben.

A FIMO professional pedig a magasabb, már-már szobrász minőséget képviseli.

A FIMO gyurmákat itt találod: Fimo gyurma

Első lépés a leendő a süthető gyurma figurák tervezése. Képzeld el az arányait, méreteit, legjobb, ha skiccet is készítesz papírra.

Amire szükséged lesz a kivitelezéshez az a kiválasztott FIMO gyurmák illetve néhány speciális formázó szerszám, ami megkönnyíti a modellezést.

Mi mindíg használunk FIMO vágókést és egy-két speciális FIMO formázó szerszámot. Persze kezünket is használjuk a formázáshoz, de az apróbb részleteket, vagy a részelemek összedolgozását sokkal jobban meg lehet csinálni a formázó szerszámok segítségével.

A FIMO gyurma formázás egyik nagy problémája a szennyeződés, a „szöszmöszök” kezelése. Sajnos a kezünk mindíg tartalmaz kisebb „szöszöket” és ezeket bizony rávisszük az anyagra, ami nem szép. FIMO gyurmázás előtt ezért mindíg mossatok alaposan kezet. A színváltások között is ajánlatos, és javasoljuk, hogy a fehér részek kialakításával kezdjétek. A kézmosás után pedig ne sima törölközőt használjatok, mert annak a szálai ráragadnak a kezetekre, hanem papír törlőt. Érdemes emellett a FIMO gyurma formázásának megkezdése előtt feláldozni egy kis fehér gyurmát és ezt gyúrogatva, a kezünkről erre leszedni a kis szöszmőket. Ha igazán profin szeretnétek gyurmázni, használjatok gumikesztyűt.

Ha túlvagyunk a tervezésen és előkészítettük az alapanyagot és eszközeinket, vágjunk bele.

Mi a pitypang lányunkat fehér és sárga FIMO gyurmából formáztuk, végül pedig kisütés után fekete és fehér POSCA tollal rajzoltunk szemeket.

A formázás első lépése a figura testrészeinek kialakítása. Itt ügyeljünk a mennyiségekre, a leendő FIMO gyurma figura arányait ugyanis itt alakítjuk ki. Ha egyik-másik részből elsőre kevesebbet vagy többet vettetek, nyugodtan módosítsátok menet közben és gyúrjátok újra.

Ha megvannak a részek, akkor finoman illeszzétek össze. Mi először a Pitypanglány testét készítettük el, elkerülendő a fehér szín sárgával szennyezését, ugyanis, ha váltogatjátok a színeket formázás közben, akkor állandóan kezet kellene mosni, mert a színeket átviszitek egyik színről a másikra. A részek összeillesztését ujjaitokkal és FIMO formázó eszközökkel végezhetitek.

Ha kész a test, nekiállhatunk a fej rész kialakításának. A fejhez sárga és fehér FIMO gyurmát használtunk. A sárga FIMO gyurmából gyúrtunk egy hengeres formát, a fehérből pedig egy lapos ellipszist. A fehér ellipszisnek megfelelő formát FIMO vágókéssel kimetszettük a sárga fejből és ide illesztettük be, majd dolgoztuk össze a fehér részt. Ezeket az aprólékos munkákat elég nehéz FIMO formázó eszközök nélkül elvégezni.

Már csak össze kell illeszteni a kész részeket. Itt is vigyázni kell azonban, mert a puha Fimo gyurma nagyobb részek összeillesztésekor kezünk melegének hatására deformálódik, így a kézben tartott – már késznek hitt részelemek – sajnos deformálódhatnak. Mi trükközni szoktunk és gombostűvel tűzzük össze a részelemeket. Le kell törni a gombostű fejét és a két részt szépen összeilleszthetjük vele.

Ha készen vagyunk a FIMO gyurma figurával, akkor sütőben 130 fokon 25 perc alatt süssük ki.

Sütés után várjuk meg amíg kihül a Fimo gyurma figura és POSCA tollal fessük meg a szemeket, vagy amit még akarunk rá.

A szükséges alapanyagokat megtaláljátok a Kreativpartner webshopban, ahol további ötleteket is találhattok süthető gyurma figurák készítéséhez.

FIMO pitypanglány ITT: Pitypanglány FIMO gyurmából.

További ötleteket találhatsz süthető gyurmából itt: Ötletek süthető gyurmából

A FIMO gyurmákat és formázó eszközöket pedig itt találod: FIMO gyurma

Jó kreatívkodást kívánok:

Kriszti

kreativpartner webáruház

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!