+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

FIMO gyűrű készítése. Felületmintázó gumilap használatának segítségével készíthetsz ilyen klassz gyűrűt.

Nagyon érdekes felületi mintákat hozhatunk létre süthető gyurmából készült tárgyakon. Mi most egy gyűrűt készítettünk FIMO gyurma és felületmintázó gumilap segítségével.

A gyűrű elkészítéséhez alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

Első lépésben szedjünk le egy csipetnyit a fehér FIMO süthető gyurmából. Kezünk melegével puhítsuk meg, majd jó alaposan nyomjuk bele a kiválasztott felületmintázó gumilap redőibe.

Ha jól elsimítottuk és belenyomkodtuk a résekbe, akkor FIMO formázó kés segítségével óvatosan szeleteljük le a felső réteget addig, amíg csak a résekben marad gyurma. Vigyázzunk, hogy a résekből ne húzzuk ki a süthető gyurmát, ezért a felületmintázóval párhuzamosan és óvatosan mozgassuk a FIMO kést.

Ha elkészültünk a felületmintázó előkészítésével, akkor fekete FIMO soft süthető gyurmát nyomjunk rá egy peremes gyűrű alapra oly módon, hogy egyenletesen eloszlatjuk a felületen. A felesleget vágjuk le, képezzünk szép, kicsit domború felületet a fekete FIMO gyurmából a peremes gyűrű alapon. A gyűrű alapra rádolgozott fekete FIMO gyurma felületet ezután nyomjuk rá a felületmintázó gumilap fehér FIMO gyurmás részére.

Kicsit nyomkodjuk meg úgy, hogy a két gyurma felület egymásra ragadjon, de oldalra ne nagyon mozgassuk, nehogy elmossuk a mintát. Pár másodperc nyomkodás után óvatosan válasszuk el egymástól a gyűrű alapot és a felületmintázó gumilapot.

Az eredmény egy érdekes mintájú gyűrű felület lesz.

A FIMO gyűrűt a többi süthető gyurmából készült alkotáshoz hasonlóan 110 celsius fokon süssük ki 25-30 perc alatt sütőben. Megkeményedés után, ha a gyűrű alapból „kimozog” a gyurma, célszerű egy csepp ragasztóval odaerősíteni.

Természetesen a felületmintázó gumilap segítségével bármilyen felületre készíthetsz hasonló technikával gyönyörű mintákat. 4 féle mintából válogathatsz a felületmintázó esetében, melyeket megtalálsz a kreativpartner webáruházban.

Az alapanyagokat pedig csomagkedvezménnyel itt találjátok: FIMO gyűrű

Jó kreatívkodást kívánunk.

Kriszti

kreativpartner webáruház

Tasvill

You have Successfully Subscribed!