+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Jelmezek házilag

Farsangi időszakban szinte minden családnál felmerül a jelmez készítés vagy vásárlás kérdése. Persze követheted azt a módszert is, hogy kész jelmezt vásárolsz, de jelmezek házilag is készíthetőek.

 

Gyönyörű farsangi jelmezek filc anyagból

Sokféle alapanyagból kiindulhatsz ha farsangi jelmezt szeretnél készíteni házilag. Jó ötlet lehet a kartonpapír, szövetanyag, régi kinőtt ruhák, háztartási anyagok felhasználásával készülő farsangi jelmez, mi most azonban filc anyagból készült ötleteket szeretnénk bemutatni.

Miért javasoljuk, hogy saját magad készíts farsangi jelmezt? Egyrészt nem vagy kötve a bolti kész jelmezekhez, igazán elengedheted a fantáziádat, másrészt a tervezgetésbe, és elkészítésbe a gyerekeket is bevonhatod, ami által valóban tartalmas, értékes együtt töltött időtök lesz.

A filc anyag nagyon jó alapanyag farsangi jelmezek, esetleg maszkok készítéséhez.

Könnyen vágható, ragasztható, varrható, és nagyon sok színből választhatsz.

A bemutatott mintadarabokért külön nagy-nagy köszönet kedves Vásárlónknak Andinak, akinek a kezei közül valóban nagyon szép és ötletes farsangi jelmezek kerültek ki.

Egyik kedvencünk a farsangi papagáj jelmez, amely kisebb és nagyobb méretben is elkészült. Gyönyörű színekben és egy kedves maszkkal kiegészítve.

Ami még nagyon jó a filc anyagból készült farsangi jelmezekben az, hogy rugalmasan idomulnak a testre. Ha tehát jól választod meg a mintát, és átgondolod, hogy fog a jelmez mutatni, akkor viszonylag szabad mozgást enged a gyerekeknek a jelmez, nehezebben szakad, törik mint mondjuk a papírból vagy egyéb anyagokból készülő változat.

Néz meg a két papagájos jelmez kiterített “szabásmintáját” és ez alapján akár Te is készíthetsz hasonlót.

 

Alapanyagok

A filc anyagokat többféle méretben és típusban is beszerezheted. Vannak méterben és lapban 1mm és 3 mm vastagságban. Talán a legpraktikusabb a méterben vásárolt filc, ebből lehet a leggazdaságosabban kihozni a jelmezeket házilag.

A Kreativpartner webáruházban a filcek mellett bionemezt is találsz, ami hasonlóan kezelhető mint a filc alapanyag, illetve számos kiegészítővel tudod még feldobni a jelmezeket, tehát dekorálhatod, díszítheted zsenília dróttal, tollakkal, dekorgumival, pomponokkal stb.-stb.

Ha úgy döntesz, készülnek nálad is jelmezek házilag, itt találod a filc anyagokat a Kreativpartner webáruházban.

A filc részeket varrással és / vagy hobby ragasztóval illesztheted össze, amelyeket szintén megtalálsz a Kreativpartnernél. Talán a legtartósabb megoldás a varrással történő összeillesztés és ragasztás együtt.

Készíts Te is gyönyörű farsangi jelmezeket házilag filc anyagokból

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Emese

Kreativpartner.hu

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek