+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Jelmezek házilag

Farsangi időszakban szinte minden családnál felmerül a jelmez készítés vagy vásárlás kérdése. Persze követheted azt a módszert is, hogy kész jelmezt vásárolsz, de jelmezek házilag is készíthetőek.

 

Gyönyörű farsangi jelmezek filc anyagból

Sokféle alapanyagból kiindulhatsz ha farsangi jelmezt szeretnél készíteni házilag. Jó ötlet lehet a kartonpapír, szövetanyag, régi kinőtt ruhák, háztartási anyagok felhasználásával készülő farsangi jelmez, mi most azonban filc anyagból készült ötleteket szeretnénk bemutatni.

Miért javasoljuk, hogy saját magad készíts farsangi jelmezt? Egyrészt nem vagy kötve a bolti kész jelmezekhez, igazán elengedheted a fantáziádat, másrészt a tervezgetésbe, és elkészítésbe a gyerekeket is bevonhatod, ami által valóban tartalmas, értékes együtt töltött időtök lesz.

A filc anyag nagyon jó alapanyag farsangi jelmezek, esetleg maszkok készítéséhez.

Könnyen vágható, ragasztható, varrható, és nagyon sok színből választhatsz.

A bemutatott mintadarabokért külön nagy-nagy köszönet kedves Vásárlónknak Andinak, akinek a kezei közül valóban nagyon szép és ötletes farsangi jelmezek kerültek ki.

Egyik kedvencünk a farsangi papagáj jelmez, amely kisebb és nagyobb méretben is elkészült. Gyönyörű színekben és egy kedves maszkkal kiegészítve.

Ami még nagyon jó a filc anyagból készült farsangi jelmezekben az, hogy rugalmasan idomulnak a testre. Ha tehát jól választod meg a mintát, és átgondolod, hogy fog a jelmez mutatni, akkor viszonylag szabad mozgást enged a gyerekeknek a jelmez, nehezebben szakad, törik mint mondjuk a papírból vagy egyéb anyagokból készülő változat.

Néz meg a két papagájos jelmez kiterített „szabásmintáját” és ez alapján akár Te is készíthetsz hasonlót.

 

Alapanyagok

A filc anyagokat többféle méretben és típusban is beszerezheted. Vannak méterben és lapban 1mm és 3 mm vastagságban. Talán a legpraktikusabb a méterben vásárolt filc, ebből lehet a leggazdaságosabban kihozni a jelmezeket házilag.

A Kreativpartner webáruházban a filcek mellett bionemezt is találsz, ami hasonlóan kezelhető mint a filc alapanyag, illetve számos kiegészítővel tudod még feldobni a jelmezeket, tehát dekorálhatod, díszítheted zsenília dróttal, tollakkal, dekorgumival, pomponokkal stb.-stb.

Ha úgy döntesz, készülnek nálad is jelmezek házilag, itt találod a filc anyagokat a Kreativpartner webáruházban.

A filc részeket varrással és / vagy hobby ragasztóval illesztheted össze, amelyeket szintén megtalálsz a Kreativpartnernél. Talán a legtartósabb megoldás a varrással történő összeillesztés és ragasztás együtt.

Ha pedig más jellegű dekorációt készítenél, nézz körül dekorációs kellékeink között.

Készíts Te is gyönyörű farsangi jelmezeket házilag filc anyagokból

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Emese

Kreativpartner.hu

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!