+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Kitakaró folyadék használata – Karácsonyi üdvözlőlaphoz

Akvarell festéshez remekül használható érdekesség a Kitakaró folyadék. Próbáld ki és alkoss különleges képeket.

A Kitakaró folyadék használatát most egy Karácsonyi üdvözlőlapon mutatjuk be, de természetesen más alkalmakra is remek ötlet lehet. Az üdvözlőlapot 8 éves Borcsa lányunk készítette, tehát gyerekekkel is elkészíthető ötlet, kitűnő ajándék lehet nagyszülőknek, rokonoknak.

A folyamat leírása előtt néhány Profik által készített kép kedvcsinálónak:

Karácsonyi üdvözlőlap
Karácsonyi üdvözlőlap
Karácsonyi üdvözlőlap
Most pedig nézzük, hogyan használhatod ezt a remek festőszert.

A Lényeg, hogy gondold ki, tervezd meg a leendő képedet. Havas képeket, motívumokat azért célszerű vele festeni, mert a kitakaró folyadék lényege, hogy ahol felviszed a papírra, ott nem fogsz tudni festeni, tehát a festék nem fogja meg a papírt, „kitakarja” a festett felületet az anyag és később mikor ledörzsölöd fehér marad.

No de ne szaladjunk előre, először is vegyél egy festőpapírt, vagy képeslap festőpapírt és tervezd meg a motívumot. Mi fenyőfát választottunk, és ezt vázoltuk fel halványan a Kislányommal. Utána a fenyőfa ágain hó motívumokat, körülötte pedig hópehely motívumokat vittünk fel a Kitakaró folyadékból. Ehhez egy ecset végét, tehát nem a sörtéket, hanem a szár végét használtuk.

A kitakaró folyadék felvitele után hajszárítóval szárítsuk meg.

Ha megszáradt, akkor jöhet a festés. Vízfestékkel fessük rá a tervezett motívumot. Nyugodtan fess rá a kitakaró folyadékra, (száradás után) hiszen pont ez a lényege a technikának.

Fesd meg mind a fenyőfát mind pedig a hátteret. Mi a kislányommal két-három zöld színt és türkizt használtunk a fához és a háttérhez.

Ha megfestetted a képet (rá a megszáradt kitakaró folyadékra) akkor ismét jöhet a száradás, szárítás.

A festék száradása után jön a trükk, a lényeg. A megszáradt kitakaró folyadékot kézzel egyszerűen dörzsöld le, és így eltűnik a festék ezekről a felületekről. Ha szépen pöttyöztél, akkor hóesés szerű hátteret kapsz, a fenyő ágain pedig hófoltokat, ha a kitakaró folyadékot úgy vitted fel a mintára.

 

Ha ledörzsölted a kitakaró folyadékot és előtűnik a fehér papír, akkor pedig ezekre a felszabaduló, szabad helyekre ismét festhetsz vagy rajzolhatsz akvarell ceruzával is.

Mi piros és sárga díszeket rajzoltunk, hogy megadjuk a karácsonyfa hangulatát.

 

Nos, ilyen könnyű karácsonyi üdvözlő lapokat készíteni saját kezűleg a kitakaró folyadék segítségével, illetve számos ötletet, alapanyagot találatsz karácsonyi dekorációk készítéséhez.

Természetesen a Kreativpartner webáruházban megtalálod ezt a remek festőszert is. KLIKK a képre vagy IDE.

 

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!