+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Kőfestés – Kavicsfestés.
Ki ne kedvelné a szép festett kavicsokat? Sok helyen, sokan írtak már róla, hogyan lehet alkotni a folyóparton szedett kavicsokra és mire lehet használni a kész műveket.

Mi is kialakítottuk a saját verziónkat, amely kicsit másként közelít a kavicsfestéshez mint az megszokott.

Az eredmény így néz ki:

kavicsfestés másként

Alapanyag

A kavicsfestéshez mi nem folyóparti kavicsokat használunk, hanem egy különlegesen szép kőtípust és abból is válogatott példányokat. Ez a kő a hófehér „görög görgeteg márvány”.

A görög görgeteg márvány válogatott darabjai szinte karcmentesek, így szépen lehet rájuk rajzolni, festeni, hófehér színe miatt pedig nem tompítja, hanem inkább erősíti a felvitt festékeket.

kavicsfestő kövek

Az alapanyag mellett a mi kőfestési technikánk másik érdekessége a festék, pontosabban a toll, amivel festünk, rajzolunk a kőre. Ez a különleges toll nem más mint a POSCA toll.

A POSCA toll különleges akril toll. Többféle méretben és színben kapható. Nagyon vékony 0,7mm-es vastagságban is beszerezhető, ezáltal nagyon jó a körvonalak vagy az apró részletek megrajzolásához.

Mindemellett persze használható akril festék vagy tempera is a kőfestéshez, mi álltalában kombinálni szoktuk őket egymással.

És akkor nézzük a lépéseket.

Először is válasszuk ki a témának megfelelő követ. Figyeljünk a formájára, a méretére. Legyen elegendő helyünk az elképzelt motívum felrajzolására. Nézzük meg, hogy álló vagy inkább fekvő rajzunk lesz, és képzeljük el a mintát a kavicson.

Második lépésként vázoljuk fel a figuránkat. Ezt lehet grafit ceruzával is, hiszen úgy is átfestjük, illetve festés és száradás után a nem kívánatos grafitot kiradírozhatjuk.

Harmadik lépés a kontúrok megrajzolása, mi itt szinte mindíg POSCA tollat használunk.

kavicsfestés

Negyedik fázis a kifestés, ahol akril festék vagy tempera, illetve POSCA toll is használható. Az akril festék rengeteg színben létezik, és még keverhetőek is a színek egymással.

Ötödik lépésként mi az apró részleteket szoktuk megrajzolni, mondjuk fekete vagy fehér POSCA tollal. Ilyenek a száj a szem vagy egyéb részterületek, árnyékok. Száradás után a festett részekre ezt könnyen utólag is felvihetjük.

Hatodik, végső lépésként pedig lakkozni szoktuk a felületet, hogy maradandó legyen alkotásunk.

kavicsfestés ötletek

És mire használhatóak a festett kövek?

Hát soroljuk csak ami eszünkbe jut:

Esküvői névtábla, Üzenőkő vicces feliratokkal, Hűtőmágnes a laposabb fajtából, Szobadísz, Könyvtámasz, Ajándék vagy kiegészítő bármilyen alkalomra, Kerti dísz stb.

Ha kedvet kaptál a kőfestéshez, minden szükséges alapanyagot megtalálsz webshopunkban, a POSCA toll készleteket pedig még csomagkedvezménnyel is rendelheted.

Kavicsfestéshez POSCA toll készletek ajándék kövekkel itt: Kavicsfestés

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!