+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

SZUPER újdonság a Kőhatású paszta

A kőhatású paszta használata segít rusztikus kőhatású felületeket készíteni, szinte minden felületre

Nézd meg video segítségével is, hogyan használd

Video segítségével is megnézheted, hogyan használhatod a kőhatású pasztákat. Meríts ötleteket és próbáld ki ezt a remek hobby anyagot.

<p><iframe width="425" height="236" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" src="https://www.youtube.com/embed/QwWOcT52WXk?ecver=2&controls=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p></p><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

A kőhatású paszták alábbi színekben érhetőek el

Olvasd el Blog bejegyzésünket további ötletekért

Kőhatású paszták

A kőhatású paszták, nyolc színárnyalatából választhatsz kedvedre valót. Az antracit és cement fantázianévvel ellátott kőhatású pasztákból, betonhatású felületeket is készíthetsz. Jól tapad fa felületeken, parafán, kartonon, polisztirolon, gipszöntvényeken, műanyagon, üvegen, fémen (nem mosogatógép álló). A nem nedvszívó felületeken, mint az üveg, műanyag és fém, ajánlott az alapozás (alapozó festék vagy alapozó paszta). Fa és nedvességet jól szívó felületeken, alapozni nem kell. Akrillal vagy dekorfestékkel festett felületekre is kiválóan tapad.

Kőhatású paszta használata

A kőhatású paszta 8 színárnyalatban létezik, melyek természetesen keverhetőek egymással. Állaguk leginkább a habarcsra hasonlít, ám súlya annál sokkal könnyebb. Festőkéssel, spatulával hordhatod fel, az adott felületre őket. Durvább és finomabb ecsetekkel is dolgozhatsz. Több szín egyidejű felvitelével márványos felületeket is készíthetsz így a kőhatású paszta használata igazán megkönnyíti munkádat.

kőhatású paszta

Ha például műanyag tárgyakat szeretnél kőhatású pasztával bevonni, mint a műanyag virágcserép, akkor a tartósabb eredmény érdekében, alapozd a felületet Pentart alapozó pasztával. Ugyanígy az üveg és fémtárgyakat is alapozd. A polisztirol és hungarocell, valamint a terrakotta tárgyakat nem szükséges alapozni.

Fafelületeken nincs szükség az alapozáshoz, egyből dolgozhatsz a kőhatású pasztákkal. Vékony rétegben 20-30 perc alatt szárad meg szobahőmérsékleten (hajszárítóval gyorsítható a folyamat), vastag rétegben 1-2 óra (teljes átszáradás 24 óra). A kőhatású paszták a száradást követően jól csiszolhatóak, így különleges kőhatásokat érhetsz el az egyes rétegek csiszolással való előhívásával. A strukturált felületek még rusztikusabbá tehetőek antikoló pasztákkal, mint pl. a umbra színű antikoló. Stencilezhetsz is vele. A kőhatású pasztákkal díszített tárgyak, vízbázisú lakkokkal (pl. Pentart vízbázisú lakk vagy dekorlakkal) fényesebbé tehetőek.

Most pedig nézd, hogyan díszíthetsz egy fa dobozt kőhatású paszta segítségével.

Fadoboz kőhatású paszta segítségével

A fadoboz szétszerelésével kezd a munkát. A doboz oldalait kétféle színű kőhatású pasztával (terrakotta és homokkő), kend le egy spatulával (festőkéssel) vékonyan. A festőkésre tegyél mindkét színből. Miután megszáradt a vékony réteg, csiszold vissza egy csiszolópapírral, ami lehet durvább és finomabb is. A csiszolás után a doboz alsó részét antikoló pasztával (umbra) kend le, hogy rusztikusabb hatású legyen.

A doboz natúran hagyott tetejét, decoupage technikával díszítsd. Mi az új, matt ragasztólakott választottuk, ami jobban illik a kőhatású pasztákhoz.

kőhatású paszta

Egy vastagabb kartonra készíts ovális sablont. Az ovális formát könnyen megrajzolhatod, ha az írólapott félbehajtva csak a felét rajzolod fel, majd egy ollóval kivágod a formát. A doboztetőt helyezd a kartonra, rajzold egy ceruzával körbe, így pont akkora stencilező sablont kapsz amekkora a dobozod. A karton közepére helyezett ovális papírdarabot is rajzoljd körbe és vágd ki egy vágókéssel.

kőhatású paszta

Maszkolószalaggal rögzítsd a doboztetőn a karton stencilt. A festőkésre tegyél több színű kőhatású pasztát, majd húzd bele egy mozdulattal az ovális részbe. Több réteget is tehetsz egymásra és keverheted is őket hullámzó mozdulatokkal.

kőhatású paszta

Még nedves állapotba távolítsd el a karton stencilt. Ha megszáradt az első réteg kőhatású pasztánk, további rétegeket tehetsz a már meglévőekre. A teljesen száraz ovális alakú formát visszacsiszolhatod, így előtűnhetnek a vékonyan felvitt rétegek alatti eltérő szín árnyaltok.

kőhatású paszta

Az ovális kámeaszerű „kőberakásunkat” tovább díszítheted. Mi most öntapadós gyöngyökkel ékesítettük, de gyöngytollat is lehet használni.

kőhatású paszta

Íme, egy közeli a kőhatású pasztákkal készült doboztetőről. Jól látható, hogy a megszólalásig hasonlít az igazi kőfelületre.

kőhatású paszta

A kész doboz a kőhatású pasztával pedig így fest:

kőhatású paszta

Forrás: Pentart Blog

Itt tudod beszerezni a kőhatású pasztákat

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!