Kreatív kisokos - 2. rész

Üdvözlünk kedves Kreatív Partnerünk!

Kreatív kisokos email tréningünk második részében a „csillogó hatásokat” tekintjük át.

Csillogó hatásokat önmagukban is, de kiegészítőként is használhatsz. Nézzük át a pasztákat, porokat, ragasztókat, amelyekkel csillogó hatásokat tudsz elérni…

1. Csillogó Paszták

A csillogó pasztákat legtöbbször vékony rétegben, kiegészítő díszítésként vagy felületi díszítésként ujjunkkal a felületre dörzsölve használjuk. Létezik közöttük fémes hatást keltő metál paszta, színjátszós paszta, de még máz hatású paszta is. A csillogó paszták közé sorolhatók még a glitterpaszták is, melyeket nem az ujjunkkal, hanem spatulával, esetleg stencilt használva vihetsz fel a felületre.

A csillogó pasztákkal egy új ragyogást, egy új csillogást adhatsz már festett, vagy díszített tárgyaidnak.

A csillogó paszták, főleg a viaszpaszták javasolt használatát legegyszerűbben, alábbi video segítségével tudod elsajátítani:

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/EBfsDEawgzk?rel=0&controls=0&showinfo=0?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>

A legyakrabban használt viaszpasztákat itt találod:

2. Csillogó hatású porok

A csillogó hatások második nagy csoportja a csillogó porok.

Legjellemzőbb használati módjuk az, hogy belekeverjük őket valamilyen hordozó anyagba, pasztába vagy festékbe, esetleg lakkhoz. Ha pasztába kevered őket, akkor stencilezhetsz is az új eleggyel, míg önmagukban használva általában egy ragasztós felületre visszük fel őket.

Az ásványporok használatáról készült video szépen bemutatja a csillogó porok felhasználási lehetőségeit:

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/bhi-2u8K4qI?rel=0&controls=0&showinfo=0?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>

A leggyakrabban használt csillogó porokat megtalálod alábbi képekre kattintva:

3. Egyéb csillogó hatások

A csillogó hatást előidéző kreatív hobby anyagok között találsz egyéb lehetőségeket is. Ezek a ragasztók, lakkok, csillámtollak, és együttes hatások.

Egyik kedvenc eszközünk ebből a csoportból a csillámtoll vagy glittertoll. Azért szeretjük, mert különleges, csőrős kiszerelésének köszönhetően szinte rajzolni tudsz vele, így különféle mintákat, pontokat vihetsz fel a díszítendő felületre.

A csillámtoll használatát is megnézheted video segítségével:

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/iedWL0hyhmQ?rel=0&controls=0&showinfo=0?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>

A csillogó hatások egyik különleges megvalósítási módja pedig az, amikor 3D ragasztót használunk dekorfóliával kombinálva.
Az előzetesen lefestett felületre a felületi mintát 3D ragasztóval készítettük, majd a dekor fólia lapok adják az ezüstös színt. A 3D ragasztó és dekor fólia lapok együttes használatával különleges, domborított és csillogó hatásokat tudsz készíteni.

3d ragasztó és dekor fólia

Ezeket a különlegességeket is megtalálod a Kreativpartner webáruházban:

Kreativpartner webáruház

Kreativpartner

Kreativpitypang hobby bolt

Dunakeszi, Fóti u. 73.

(2020. július 1. után csak webáruházként üzemel)

Mail: info@kreativpartner.hu
Tel: +36-70-516-1589
(H-P:10-18; SZ:10-13)

Kreativpartner webáruház és hobby bolt

Emese és Kriszti

Kreativpartner.hu

További INGYENES email tréningek.

Nézz körül mi van még!

Kreativpartner ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!