+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Kreatív ötletek gyereknapra

Gyereknapon szinte kötelező a kézműveskedés, kreatív alkotás a gyerekekkel.

Mind z iskolákban, mind az óvodákban és gyereknapi rendezvényeken a programok biztos pontja a kézműves foglalkozás, valamilyen alkotás, de ha otthon tartjuk a gyereknapot akkor sem árt ha körülnézünk mik a legjobb kreatív ötletek gyereknapra.

Mi a Kreativpitypang hobby boltban évek óta tartunk gyerekfoglalkozásokat, így szívesen adunk pár ötletet, tanácsot, hogy mik a „tuti siker” gyereknapi alkotások. Olyan ötleteket gyűjtöttünk most csokorba, amik viszonylag egyszerűen, kimagasló kézügyesség nélkül is elkészíthetőek, így mindenkinek örömöt okoznak.

1.Kavicsfestés POSCA tollal.

Személyes kedvencünk évek óta. A gyerekek is imádják, kedves figurákat díszeket lehet rajzolni szépen válogatott kavicsokra a különleges akril tollakkal. Sokkal gyorsabb és egyszerűbb a kavicsfestés a POSCA tollakkal mint mondjuk akril festékekkel, de természetesen kombinálhatod is a technikákat. Mi vagy válogatunk szép kavicsokat, vagy biztosra megyünk a hófehér Görög görgeteg márványra rajzolunk. Hidd el, több éves tapasztalat, ezt imádják legjobban a gyerekek.

 

Posca toll

 

2. Zsugorka ékszerek készítése

A másik tuti siker, amit kikísérleteztünk az évek során az a zsugorka ékszer készítése. A zsugorka egy olyan speciális fólia, amire rajzolhatsz, formára alakíthatod, majd sütőben 120-130 fokon kisütve összezsugorodik és kikeményedik.

Természetesen a forma és a minta kitalálásánál vedd figyelembe, hogy az eredeti méret kb. negyedére fog összemenni, tehát minden méretezést, lyukasztást, ennek megfelelően tervezz. A mintát rajzolhatod ceruzával is, de mi itt is POSCA tollat szoktunk használni. Figyelj azért arra, hogy inkább körvonalakban gondolkozz, mert a vastagon besatírozott részek akadályozzák a homogén összezsugorodást.

Ezzel a technikával készíthetsz medált, fülbevalót, gyűrűt, de akár pohár alátétet vagy könyvjelzőt is.

 

 

3. Figurák készítése FIMO gyurmákból

Harmadik javaslatunk, hogy készítsetek saját játékfigurákat FIMO gyurmákból.

A FIMO gyurmák nagyon jó minőségű, megbízható gyurmák, és létezik belőlük levegőn száradó változat, illetve hőre keményedő változat is. Mindezek mellett leírással, hátérképpel „felturbózott” egységcsomagok, szettek is léteznek, melyekkel a gyerkőc érdeklődése szerint tudtok készíteni játékokat, legyen az lovagos, királynős, állatos, sárkányos vagy éppen amit szeretnek a kölkök.

A FIMO gyurmák felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok, a figurák készítése mellett természetesen készíthetsz belőlük ékszereket, díszeket, de kiegészítőként is használhatod egyéb kreatív technikákhoz.

 

Fimo

Reméljük kreatív ötletek gyereknapra összefoglalónkban találtál kedvedre való tippeket, illetve ha szeretnél még néhány gyerekekkel is egyszerűen elkészíthető tippet olvasni, kíváncsi vagy például hogyan készül a „Mozaik Maci” vagy a saját fényképes hűtőmágnes, igényeld INGYENES Kreatív SULI email tréningünket, amihez még ajándék KUPON-t is küldünk.

Itt igényelheted ingyenes Kreatív Suli tréningünket

Kreatív SULI

Ha az alkotás örömét keresed, megtalálsz minden szükséges alapanyagot a Kreativpartner webáruházban.

Kreativpartner webáruház és hobby bolt

Emese és Kriszti

Kreativpartner.hu

További INGYENES email tréningek.

Nézz körül mi van még!

Kreativpartner ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!