Kreatív suli - 1. rész

Üdvözlünk kedves Kreatív Partnerünk!

Kreatív suli email tréningünk első részében 2 „Gyereksiker” ötlettel ismerkedhetsz meg.

Hosszú évek tapasztalata, hogy a „saját névtábla” és a „mozaik maci” két olyan ötlet, amiket mindig imádnak a Kölkök.

Nézzük, hogyan készülnek…

1. Saját névtábla.

Mindenkinek, így a gyerekeknek is a legkedvesebb szó ami csak létezik a világon az a saját nevük. Ezért aztán imádják a saját névvel feliratozott ajándékokat, díszeket.

Remek ajtótábla vagy szobadísz készíthető tehát a nevek kezdőbetűjére felvitt betűkkel. Nem kell hozzá más, mint egy nagyméretű fa betű, a nevet kiadó kisebb betűk, akril festék, és néhány egyéb díszítő kiegészítő. Fiúknak fiús, lányoknak lányos színekkel festett gombok, apró fa díszek, esetleg szallag tudja feldobni még az alkotást.

A „Kölkök” garantáltan imádni fogják, ha elkészítitek a saját névre szóló táblájukat.

Amennyiben szeretnél hasonlót készíteni, a szükséges alapanyagokat és a betűket összeválogathatod itt:

Névtábla

2. Mozaik maci

A gyöngyök minden gyereket elbűvölnek. Imádják fűzni, rakosgatni, gyűjtögetni. A most bemutatásra kerülő technika nagyon egyszerű, de remek dolgokat lehet készíteni a segítségével.

A mozaikozás a gyöngyök felhasználásának viszonylag ritkább területe. Szükségünk lesz egy fa alapra, ami a formát adja, kásagyöngyökre és gélpasztára.

Mi egy gravírozott maci fa alapot választottunk. Azért célszerű a gravírozott fa alap választása, mert itt már előre meg vannak rajzolva a figura arányai, és ha valaki nem túl jó rajzból, ez nagy segítség. Persze be lehet vállalni, és magad is megrajzolhatod a körvonalakon belül a figura arányait. Ezután válasszatok a gyerekekkel színes kásagyöngyöket. Nincs narancssárga Maci? Itt majd lesz. Kék Macipraclival és zöld kezekkel!

Maga a mozaikozás gélpasztával történik. A Pentart 20ml-es pasztája azért tökéletes, mert lehet kis adagokat is nyomni és nem kell hozzá spatula. Mindig csak oda nyomjatok a gélpasztából ahol díszíteni szeretnétek és szórjátok rá a gyöngyöket. Hegyesre faragott hurkapálcával el lehet igazítani azokat akik szökni akarnak.

Ha elkészült a Maci, teleraktátok színekkel, jöhet egy kis hajszárítózás, hogy a gyöngyök jól megragadjanak. Miután átlátszóra száradt a gélpaszta, tegyetek rá még egy kicsit, és ecsettel kenjétek át. Ez a fugázás. Majd a végén ismét hajszárítózás.

Kész is a klassz Mozaik Macink, amit szintén megtalálsz a Kreativpartner webáruházban

 

Mozaik maci

Megnézem

Kreativpartner webáruház

Kreativpartner

Kreativpitypang hobby bolt

Dunakeszi, Fóti u. 73.

(2020. július 1. után csak webáruházként üzemel)

Mail: info@kreativpartner.hu
Tel: +36-70-516-1589
(H-P:10-18; SZ:10-13)

Kreativpartner webáruház és hobby bolt

Emese és Kriszti

Kreativpartner.hu

További INGYENES email tréningek.

Nézz körül mi van még!

Kreativpartner ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!