Kreatív suli - 3. rész

Üdvözlünk kedves Kreatív Partnerünk!

Kreatív suli email tréningünk 3. részében a Zsugorkával és a Saját Fényképes Hűtőmágnes készítésével ismerkedhetsz meg.

A Zsugorka egy igazi „csodaanyag”. Hő hatására összezsugorodik és kikeményedik, így tökéletes alapanyag karkötők, fülbevalók készítéséhez. A saját fotós hűtőmágnes pedig mindig bejön…

1. A Zsugorka

Most pedig ha hiszed ha nem, varázsolni fogunk. Mégpedig zsugorítunk.

Bizony, nem csak a filmekben lehet ilyent.

Van egy anyag, amit úgy is hívnak, zsugorka, és az a különlegessége, hogy hő hatására összezsugorodik, töpörödik.

Mire lehet használni? Főleg ékszerkészítésre, medálnak, fülbevalónak, gyűrűnek jó, de akár kulcstartót, vagy más anyagokkal kombinálva könyvjelzőt is készíthetsz belőle.

A zsugorka használatakor vedd figyelembe, hogy az anyag kb. negyedére fog összemenni. Ha rajzolsz rá – és ez mutat rajta a legjobban – a felvitt vonalak összemennek ugyan, de kiélesednek, kontúrosabbá válnak. Arra figyelj, hogy ha mondjuk akril tollal rajzolsz (mi a POSCA tollat javasoljuk) inkább vonalakat rajzolj és ne satírozz be mindent, mert a sok festék nehezíti a zsugorodást. Figyelj arra is, hogy a zsugorka csiszolt felére rajzolj!

Egyébként rajzolhatsz rá ceruzával, filctollal, akril tollal, vághatsz belőle különböző formákat, alakzatokat. Ha medált szeretnétek készíteni, akkor a zsugorítás előtt tegyél a lapra lukasztóval lyukat, mert az is összezsugorodik és a „töpörítés” után már nehéz rá apró lyukat vágni.

Ha kivágtad a formát és rárajzoltátok amit szeretnétek, előmelegített sütőbe kell tenni, ahol 120-130 fokon pár perc alatt összezsugorodik. A tepsire tegyél sütőpapírt arra tedd a zsugorkát!

Érdemes egyébként a gyerekekkel a sütőben nézni, ahogy össze-vissza tekeredik a zsugorka, mígnem ismét kisimul és felveszi végleges kicsi méretét, miközben kikeményedik. Kihűlés előtt még képlékeny, erre vigyázz, de ha mondjuk pont gyűrűt akartok belőle készíteni, akkor erre ez az időszak alkalmas, amikor még lehet hajlítani.

Mondanom sem kell, a Gyerekek imádják.

zsugorka

2. Saját fotós hűtőmágnes

Kreatív suli sorozatunk utolsó ötleteként saját fotós hűtőmágnes készítését mutatjuk be.

A saját nevüknél a gyerekek már csak a saját fotójukat szeretik jobban. 🙂

Először is keressetek egy fotót a számítógépen, illetve egy díszíthető fa alapot. Mi legtöbbször kör alakú fa lapot választunk, mert azt könnyű dekupázsolni, vagy transzferálni.

Na de maradjunk a témánknál. Ha megvan a fa lap és a gyerekek fotója, akkor először fesd le a fa lapot matt akril festékkel. Fiúknak fiús, lányoknak lányos színeket válassz. A kiválasztott fotót színes lézer nyomtatóval nyomtasd ki, majd dekupázs ragasztóval vidd fel a befestett fa felületre. Lehet még sablonnal mintákat vinni fel díszítésként, vagy kisebb fa figurákkal is díszítheted. A hátuljára ragasszatok gomb mágnest és kész is a saját fotós hűtőmágnes.

hűtőmágnes

Kreativpartner webáruház

Kreativpartner

Kreativpitypang hobby bolt

Dunakeszi, Fóti u. 73.

(2020. július 1. után csak webáruházként üzemel)

Mail: info@kreativpartner.hu
Tel: +36-70-516-1589
(H-P:10-18; SZ:10-13)

Kreativpartner webáruház és hobby bolt

Emese és Kriszti

Kreativpartner.hu

További INGYENES email tréningek.

Nézz körül mi van még!

Kreativpartner ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!