+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu
Levegőn száradó gyurma használata – fali kulcstartó.

 

A levegőn száradó gyurma használata egyszerűbb mint gondolnád. Nagyon hangulatos kulcstartót tudsz készíteni levegőn száradó gyurma és képkeret segítségével.

A fali kulcstartó dísz fő alapanyagai, amikre szükséged lesz: 

Alapanyagok:

 

Levegőn száradó gyurma

– Fa képkeret

– Matt akril festékek

– Dekor Paint Soft festékek

– Fényes lakk

– Kés vagy formázó spatula

– Viaszolt zsinór

– Akasztók, vagy ajtógombok

Hogyan készül:

 

Először készítsd el a levegőn száradó gyurmából a figurákat.

Mi FIMO levegőn száradó gyurmát használtunk.

A leendő formának megfelelő, lapos korongokat gyúrj a levegőn száradó gyurmából, amiből majd ki fogod tudni vágni a fali kulcstartó díszeit. Mi halacskákat és hajó formát választottunk. Kb. 10×10 cm-es korongokat gyúrjál.

Második lépésben egy kés vagy formázó spatula segítségével végd ki a körvonalakat. A formát érdemes előzetesen megrajzolni és papírból kivágni, majd ezt a sablont segítségül használva a levegőn száradó gyurmából is könnyebben ki tudod vágni a formát.

Mi két halacskát és egy hajó formát vágtunk ki. Persze választhatsz más formákat is. Ha elkészültél a formákkal, akkor éles késsel vagy szikével vésd rá a felületi díszítéseket és lyukaszd ki a képen látható helyeken, hogy később fel tudd fűzni a levegőn száradó gyurma díszeket.

Ha elkészültél a díszekkel, várd meg míg megszáradnak. Bátran kísérletezz a felületi díszítésekkel, a levegőn száradó gyurma a teljes száradás előtt még jól formázható.

Ha megszáradt a hajó és a halacskák, jöhet a festés. Vízzel jól felhigított matt akril festéket használtunk. Menta és világoskék színekkel, a hajótest pedig sötétbarna lett a vitorla gyöngyház fehér. Tényleg jól vizezd fel az akril festéket, hogy csak halványan fogja be a díszeidet, ekkor lesz majd végül olyan zománcos hatása.

Festés után megint várj a száradásig, majd fényes lakkal fejezd be a levegőn száradó gyurma formák díszítését. Ha jó vizes matt akril festékeket használtál, akkor a fényes lakkozás után valóban zománcszerű hatást érhetsz el.

A fali kulcstartó alapja egy fa képkeret, amit Dekor Paint Soft festékekkel festünk le. A Dekor Paint Soft festék nagy előnye, hogy több színt is egymásra vihetsz (az alsó száradása után) és a felső rétegeket vissza tudod csiszolni addig, míg az alsó rétegek elő-elő tűnnek. Így nagyon klassz kopottas, antik hatást érhetsz el alkotásaidon. Mi farmerkék, cappuccino és jégkék színeket használtunk. Szóval Dekor Paint Soft és csiszolás.

Ha elkészült a fa képkeret és a levegőn száradó gyurma díszeid is, akkor már csak ragasztani kell és fűzni, meg felkötni a megfelelő helyekre a díszeket. A kulcstartóknak mi ajtógombokat használtunk, ezt is bele tudod csavarozni a fa képkeretbe vagy ragaszthatod is ragasztópisztollyal.

Kész is a levegőn száradó gyurmás fali kulcstartó:

Kreativpartner webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot:  Fali kulcstartó >>>

Jó kreatívkodást kívánunk,

 

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!