+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Műgyanta használata.

A műgyanta, hobby műgyanta segítségével rengeteg szuper kreatív projektet tudsz megvalósítani. 

Az üveggyanta és UV gyanta rendszerek keverhetőek egyéb anyagokkal, színezhetőek, formába önthetőek, így ajándéktárgyak, kiegészítők, de otthoni dekorációk készítésére is alkalmasak.

A Kreativpartner webáruházban számos műgyanta rendszert találsz és külön kategória van a műgyanta rendszerek színezését, kiegészítését segítő anyagoknak.

Itt találod a műgyanta rendszereket: Kreativpartner webáruház műgyanta.

műgyanta

Műgyanta hobby használatra.

Miért ez a neve a hobby műgyantáknak? Hívhatnánk akár epoxi gyantának is, de olyan nagyon szép és üvegszerű az anyag, hogy feltétlenül megérdemli a műgyanta elnevezést. A pontos megnevezése egyébként Szuper üveggyanta, és egy kétkomponensű üveggyantáról beszélünk, mely háromféle kiszerelésben, méretben is elérhető:

40-40ml,

125-125ml

250-250ml.

Műgyanta keverése

A műgyanta komponensek keverési aránya ml-ben 1:1,

tömegben pedig 1:0,95g (gyanta+térhálósító),

aminek a kimérése is nagyon-nagyon fontos, hogy pontos legyen!

A két komponenst összeöntése után, kezdd keverni az anyagot, a gyanta pár percre elopálosodik – ilyenkor lehet benne látni még a szálakat is – , majd újra szépen kitisztul. Ez természetes folyamat. Lassan keverd, ne úgy mint a sütit, azért hogy minél kevesebb buborék kerüljön bele, ez akár 3-6 percbe is belekerülhet.  A műgyanta összekevert elegye egy önterülő, víztiszta folyadék lesz, melynek dermedési ideje 45-50 perc. Ez alatt az idő alatt szépen lehet vele dolgozni. A gyanta teljes átkeményedése 48-72 óra, ami függ olyan egyéb tényazőktől is mint a rétegvastagság, páratartalom.

Video segítségével is megnézheted, hogyan használd a műgyantát:

Műgyanta színezése.

A gyanta színezésére alkalmas, két folyékony állagú színező a Média Ink tinta és a Gyantaszínező tinta. Mindkettő színező anyag folyékony állagú, de a gyantaszínező testesebb, sűrűbb anyag. A media tintáknál a fehér számít testesebb színnek, a többi átlátszó.

Mit jelent ez a gyakrolatban?

A könnyű Mediaink a gyanta felszínén marad miután beleöntjük, ha nem keverjük bele az anyagba, míg a gyantaszínező és a fehér MediaInk, lesűllyed.

Mennyi színezőt adj a gyantához?

Figyelj arra, hogy túl sok színezőt ne rakjál bele a gyantába, mert az gátolhatja, megfelelő kikeményedést. Ha pedig nem tud kikeményedni, úgy a folyós, nyúlós maradhat az anyag, és ez tönkre teheti a megálmodott formát. Kb. 20ml gyantához 10-20 csepp színezőt keverj a megfelelő eredmény eléréséhez. A két terméket természetesen használhatod egy projekten belül is, illetve keverheted egymással őket nyugodtan, így gyakorlatilag végtelen mennyiségű színt és árnyalatot hozhatsz létre.

műgyanta használata

Egyéb színező megoldások.

A gyanta színezhető, érdekesebbé tehető egyéb adalék anyagokkal is, nem csak színezőkkel.

Nagyon érdekes hatásokat tudsz elérni például a Fémpigmentekkel vagy a Mica porokkal, de keverhetsz a gyantába színes fólia pelyheket, füstfóliát, Pentart galaxy pelyheket is.

A csillámporok, pigmentporok és szórógyönygök is különlegessé tehetik az alkotásodat, de a természetben található szépségek is beleönthetőek a gyantába. Gondolj csak a borostyánba zárt évmilliós csodákra és engedd el a fantáziádat.

Összefoglalás.

Amint látod az új hobby műgyanták, UV gyanták segítségével rengeteg ötlet valósítható meg.

A szükséges alapanyagokat és további útmutatókat, segítségeket természetesen megtalálod a Kreativpartner kreatív hobby webáruházban.

Itt éred el a műgyanta rendszereket:

Ha tetszett írásunk és szeretnél további hasznos tippeket kapni a kreatív hobby világából, igényeld ingyenes kreatív mini tréningünket és iratkozz fel hírlevelünkre.

Kriszti Kreativpartner

Kreatívpartner webáruház

Kriszti,

Kreativpartner.hu

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!