+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Színes idők

Láttam egy ötletet és gondoltam elkészítem. Tarts velem és készítsd el Te is ezt az egyszerű, de mutatós faliórát, amelynek adjuk mondjuk a színes idők nevet 🙂

Meglátod az óra készítés házilag egyszerűbb mint gondolnád.

Első lépés az alapanyagok kiválasztása. Egy 30cm átmérőjű fa óralapot, és egy 18 cm átmérőjű fa óraszám lapot használtam. 6 színű akril festék, Heavy Body gélpaszta, barna lazúr festék, Stencil, illetve csiszolólap és ecset szükséges még.

Első lépés a minta felrajzolása, először a számlapot rajzoltam fel, majd a külső részét felosztottam 6 egyenlő részre. Vonalzó használata javasolt.
Következő lépés a stencilezés a középső körben. Heavy Body gélt és indás stencilt (Bordür 2) használtam, de tetszés szerint választhatsz.
A gélpaszta akkor száradt meg, ha átlátszóvá válik.  Ez egyébként nagyjából 10-15 percet vesz igénybe. Addig fesd meg nyugodtan a színeket, a felosztott területekre.

Én matt akril festéket használtam, vegyes színekben, de Te használhatsz akár egy szín árnyalatait is, vagy hangulattól, alkalomtól függő szín összeállításokat.

Száradás után kicsit megcsiszoltam közepesen durva csiszoló papírral. Csiszolás után ne felejtsd el portalanítani a felületet.
Ezt követően a színek közötti határoló vonalakat – vonalzó és olló segítségével – belekarcoltam.

Lazúrral lekentem az egész felületet, ettől kapnak a színek ilyen hangulatos, öregbített árnyalatokat. Máris nem olyan élénkek a színek, nem rikítanak annyira. Ajánlatos szivacsecsetet használni.

A teljes száradás előtt visszatöröltem egy papír törlő kendővel a lazúrt. Végül jöhet megint egy pici csiszolás – de csak finoman.

Heavy Body gélpasztával felragasztottam az óra számlapot és föld barna akrilfestékkel besötétítettem a széleket.

A legutolsó mozzanat pedig az óraszerkezet beillesztése. Ha úgy gondolod nem illik az óraszerkezet fekete színe az órához, fesd le ezt is föld barna vagy más színű akril festékkel.

Lakkozással teheted még időtállóbbá a „színes idő” faliórát.

Ugye nem is olyan bonyolult az óra készítés házilag?

Végül is EGY ÓRA ALATT elkészíthető :):):)

Mindent megtalálsz a Kreativpartner webáruházban, ha szeretnél hasonlót.

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!