+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Stencil használata – Albumon

Ismét részt vehettünk az egyik legnagyobb Olasz kreatív hobby alapanyag gyártó és forgalmazó cég, a Stamperia, termékbemutató napján.

Most az új stencilek kerültek a középpontba és ezek segítségével készítettünk egy nagyon szép albumot.

Nézd meg, hogy a stencil használata milyen nagy segítséget nyújthat a díszítésekhez.

Az alapanyagok

Az albumhoz egy 20,5×24,5 cm méretű, fehér borítós albumot választottunk. Fekete matt akrilfestéket, stencilező ecsetet, Heavy Body és repedő pasztát, illetve több különböző stencilt használtunk. Ezek mellett szuperpapír lett még felhasználva és Média Mist Spray festékek az album díszítéséhez.

Album

Matt akril festék

Stencilek

Stencilező ecset

Heavy Body paszta

Repedő paszta

Szuperpapír

Media Mist Spray festékek

Nézzük tehát a lépéseket sorban.

Az albumra fekete matt akrilfestékkel vigyél fel egy szép mintát. Ehhez egy új Stamperia stencilt használtunk. Ha öntapadó ragasztó spray-t is használsz, akkor nem fog elmozdulni a stenciled és nem folyik alá a festék, ezért javasoljuk a használatát.

 

stencil használata
A Stencil felhelyezése után fekete matt akril festékkel vidd fel az alap mintát.

 

stencil használata
Ha elkészültél az album előlapjának a festéses stencilezésével, akkor egy másik, nagy betűs stencillel ugyanígy fekete matt akril festéket használva fess meg egy szuper papír lapot.
stencil használata
Ha megszáradt a festés, vágd ki a betűket és a szavakat a szuperpapírból.
stencil használata
Az album további díszítéséhez  először szintén matt akril festéket használtunk, de több anyag is előkerül, ezért először csak a hátoldali sarkokat díszítsd ezzel a módszerrel. Arra kiemelten figyelj, hogy mindig szárazon használd a stencilező ecsetet!
stencil használata
A sarkok festése után Heavy Body pasztát fogunk használni, amivel nagyon szép, a felületből kiemelkedő mintákat viszünk fel az album gerincére és a hátoldal egy részére.
stencil használata
Ha kicsit megszáradt a Heavy Body paszta, akkor a maradék felületre, szintén egy új stencil mintával, repedő paszta segítségével vigyél fel valamilyen háttér motívumot. Ez lehet négyzetes, rombuszos, de egyéb más minta is. Nagyon jól fog mutatni a virágos, vagy más lágy minták mellett a négyzetesebb geometriai mintázat. A Stamperia repedő pasztája azért különleges, mert egy komponensű anyag, így nagyon egyszerű használni.

 

stencil használata
Ha közelről megnézed a felületet, nagyon jól látható, milyen szépen mutat egymás mellett a 3 különböző díszítő anyag, melyeket mind stencillel vittünk fel a felületre. A matt akril festék, a Heavy Body paszta és a repedő paszta.

 

stencil használata
Ugyanezeket a lépéseket az album mindkét részén, tehát az elején és a hátulján is elvégezheted.

 

stencil használata
Ha megszáradtak a paszták, akkor jöhet a színezés. Mi Media Mist Spray segítségével színeztük az albumot, zöldes barnás színárnyalatokat használva.

 

stencil használata
Legvégül pedig felragasztottuk a korábban szuperpapírból kivágott betűket és ezeket is hozzászíneztük az alapszínhez Media Mist Spray segítségével.
stencil használata

És kész is vagy.

Ilyen gyönyörű albumot készíthetsz, ha végigmész fenti lépéseken. Ugye nem is nehéz a stencil használata.

stencil használata

A Kreativpartner webáruházban megtalálod a szükséges alapanyagokat, ha szeretnél hasonló albumot készíteni stencil sablon segítségével.

Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, klikk a képekre, ahol megtalálod az alapanyagokat:

Stencilek
Paszták, repesztők
Szuperpapír
Matt akril festékek
Media Mist Spray
Öntapadó ragasztó spray
Stamperia repedőpaszta
Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!