+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Textilfesték használata festéssel és stencilezéssel

Egyszerűen elkészíthető mégis nagyon mutatós lesz a textil táskád, ha követed alábbi leírást.

Textil táskánkat textil festékekkel fogjuk dekorálni, használni fogunk spray és festék változatokat is.

Első lépésben ragasztó szalaggal ragassz körbe egy textil bevásárló táskát, hogy „kijelöld” a munka felületet. Egy sütőpapírt érdemes belecsúsztatnod a két rész közé, hogy ne üssön át a festék, ha színezed az egyik oldalát a táskának.

Második lépésként textilfesték spray segítségével színezd be a hátteret. Figyelj arra, hogy megfelelő távolságból oszlasd a felületre a festéket. Középen kicsit többet, a széleken pedig kevesebb festéket javasolunk. A textilfesték spray pumpás kiszerelésével ezt könnyedén szabályozhatod.

 

Ha elkészültél a háttérrel hajszárítóval gyorsíthatod a száradást, majd ha megszáradt, leveheted a széleket takaró ragasztó csíkokat.

 

Következő lépés a minta felvitele stencil segítségével. Mi egy Pitypangos stencil sablont választottunk, de természetesen bármilyen más motívum is szép lehet. A stencilt öntapadó ragasztó spray segítségével könnyen rögzítheted. A türkiz háttéren jól mutat a fehér textil festék, ezért ezzel stencileztünk. A stencilezésnél figyelj arra, hogy kevés festéket és száraz ecsetet használj, nehogy beszivárogjon a minta alá a textilfesték.

 

Nagyon jól mutat, ha a stencil mintával kicsit „kilógsz” a keretből, ehhez persze színt kell váltanod, a fehérről ismét a türkizre.

 

Ugye milyen egyszerűen elkészíthető a festett és stencilezett textil táska és milyen egyszerű a textilfesték használata?

8 éves Borcsa lányunk is nagy örömmel készítette, tehát simán nekiállhatsz a gyerekekkel együtt is, elkészíteni.

 

Köszönet / forrás: Art Exportnak

Itt tudod beszerezni a különböző textilfestékeket:

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!