+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu

Textilfesték spray használata

Az új textilfesték spray a Pentart terméke és világos textíliák színezéséhez használható, vízbázisú festék.

A spray kiszerelésnek köszönhetően jól használható batikolásos technikához, stencilezéshez vagy színátmenetes hatást is elérhetsz velük az anyagokon. A textilfesték spray-vel díszített felületet pamut fokozatra előmelegített vasalóval, vasaló papíron keresztül történő, kb. 30 másodperces vasalással rögzítheted. Az így kezelt textília, kímélő programmal, 40 C°-on mosható. A textilfestékhez használt eszközöket (nedves állapotukban), mint a különböző stencilek, szivacsecsetek, ecsetek sablon tisztító spray-vel,ecsetmosó folyadékkal esetleg mosószeres vízzel tisztíthatod. A textilfesték spray 18 színben kapható, jól párosítható a hagyományos textilfestékeinkkel, textil dekupázzsal és egyéb, kelmékre készült dekorációkkal. Könnyű és gyors használata remek lehetőségeket rejt a textilképek hátterezésénél is.

Video segítségével is megnézheted a Textilfesték spray használatát:

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Znm7Z6aXuok?list=PLrif-UQ-KA-pNdk2apvR69dD8JgOJ-wB7&controls=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Előkészítés

Ahhoz, hogy az alkotásaid tartósak legyenek a textilen és a textilfesték megfelelően befogja az anyagot, fontos, hogy azt előbb avassuk be. Ez azt jelenti, hogy a textilt ki kell mosni, mosószerrel, de a mosás végén ne használj öblítőszert. Erre azért van szükség, hogy a textilből eltávolítsuk a gyári keményítőket, fényezőket stb. Az így előkészített vásznat vasald át, hogy sima legyen a felülete és könnyebben fújhasd a pumpás textilfestékkel. A szatyor belsejébe, helyezz egy alufólia darabot, hogy a kezelt rész ne áztassa el a szatyor hátulsó felét. A megszáradt alapot vasald át közepes hőmérsékletű vasalóval (sütőpapíron keresztül), hogy a további munkafelület sima legyen.

 

textilfesték spray

Terítő festése textilfesték spray segítségével

A textilfesték spray használatát egy nyári hangulatú, tengert idéző terítő díszítésének segítségével mutatjuk be.

A munkafelületünk megóvása érdekében teríts le egy nagyobb méretű csomagoló papírt, melyre helyezd el a kiválasztott terítőt. Világos színű terítőt válassz. Permetezz a világoskék textilfesték spray-ből ködölve a terítőre, azaz nem kell, hogy egybefüggő legyen, csak éppen adjon egy árnyalatot.

 

textilfesték spray

Folytasd a textilfesték spray permetezését hasonlóan a további színekkel: kék, türkiz és oliva. Így kialakítva a terítőd háttérszínét, imitálva a tengert.

textilfesték spray

A terítő díszítéséhez hullám formákat alkamazhatsz. Roppant egyszerűen alakíthatsz ki sablont a hullámokhoz: egy kartonlapot tépj ketté hosszirányban, cikk-cakkban, egyenetlenül. Kész is a hullám sablon a további festéshez.

textilfesték spray

A hullámossá tépett kartont maszkoló szalaggal ragaszd össze, így egy viszonylag hosszabb sablont kapsz. Helyezd a terítőre átlósan, majd a tépések mentén fesd meg le fehér textilfestékkel. Ehhez használj stencilező ecsetet. Körkörös mozdulatokkal haladj végig a sablon mentén. A tengerben sem egy hullám található, így a mi terítőnkön is több lesz. Egymástól 10-15 cm távolságokban fesd meg a többit is. Ez a festék viszonylag gyorsan szárad, kb. félóra után folytathatod a díszítést.

textilfesték spray

Következő lépésben halacskákat vagy más tengeri motívumokat vihetsz rá a tengerre. Válassz halacskás vagy más tengeri mintás, kagylós stencilt. A világoskék, áfonya és menta színű textilfestékekkel fesd meg a mintákat, úgy hogy egy mintán belül használd mindhárom színt vegyesen.

textilfesték spray

Száradás után helyezd vissza a stencilt és árnyald be itt-ott a fehér textilfestékkel.

Hagyd megszáradni a festéket, majd utolsó lépésként vasalópapíron keresztül vasald át a terítőt pamut fokozaton, így fixálva a festékeket. A textil ezt követően 40 °C-on kímélő programmal tisztítható.
Ugye nem is nehéz és klassz nyári hangulatos asztalterítő készíthető a textilfesték spray segítségével.

 

textilfesték spray

Forrás: Pentart Blog

A textilfesték spray természetesen teljes színválasztékában beszerezhető a Kreativpartner webáruházban ITT:

textilfesték spray

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!