+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu
Transzfer oldat használata.

A transzfer oldat használata gyors és egyszerű. Készíthetünk üzenő táblákat, könnyen helyezhetünk el feliratokat a transzfer oldat segítségével.

transzfer oldat

Mi egy „Mamahotel” köszönő táblát készítettünk a Nagyinak, megköszönve a nyári gyerekvigyázást, ezen keresztül mutatjuk be a transzfer oldat használatát.

Alapanyagok és elkészítés

A kiválasztott táblát (jelen esetben egy nagyobb méretű oválisat), fehér Matt akril festékkel lefestettük. Száradás után mandula színű Dekor Paint Soft festéket használtunk második rétegként. Nem kell túl vastagon felvinni, hisz száradás után úgyis visszacsiszoljuk, és mert szeretnénk, ha az alsó réteg szépen kilátszódjon.

A tábla szélén lévő mintázatot 3D sablonba belevitt Akril alapozóval visszük fel spatula segítségével.

Jöhet a transzferálás Transzfer oldattal: a képet és a szöveget tükrözzük és lézeres nyomtatóval kinyomtatjuk. A nyomtatáskor én át szoktam állítani fekete-fehér nyomtatásra, persze csak ha nem színes képet szeretnék! 🙂

Kivágjuk, képpel lefelé rátessszük a felületre és leragasztjuk a szélét, hogy ne mozduljon el. A festők által használt ragasztó szalag tökéletes megoldás, mert az nem szedi vissza festéket. Bár néha nem is ragad úgy, ahogy szeretném.

Majdnem elfelejtettem! FONTOS, hogy a festékrétegek teljesen megszáradjanak. Ha nem vagyunk türelmesek a Transzfer oldat visszaszedheti a festékréteget.

A Transzfer oldatból nem kell sokat használni, különben szétfolyik a nyomat. Éppen csak itassuk át a papírt és ne áztassuk.

A fülpiszkálót belemártjuk, majd lehúzzuk az üveg szélén. Rávisszük a papírra és egy kiskanál vagy spatula segítségével áttörzsöljük a képet, feliratot. Föl-le, jobbra-balra, átlósan, oda-vissza….

A befejező mozdulatok jönnek! Földbarna Matt akril festékbe picit belenyomom az ujjam, törlőkendőre ujjlenyomatolok, majd óvatosan bedörzsölöm vele a megszáradt Alapozó pasztát, hogy ne rikítson a fehér felülete. Legvégén Matt akril lakkal védjük a felületet.

Ahogy látod, nem is olyan nehéz a transzfer oldat használata. Próbáld ki Te is, készíts a segítségével egyedi feliratokat vagy díszítéseket.

A „Mamahotel” alapanyagait itt találjátok: Mamahotel

A transzfer oldatot pedig itt találjátok: Transzferoldat

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!