+36-70-516-1589 info@kreativpartner.hu
Zsugorka karkötő.

 

A zsugorka karkötő elkészítése remek móka, próbáld ki Te is.

A zsugorka egy igazán varázslatos anyag.

Vágható, lyukasztható, festhető és végül sütőben vagy hőlégfúvó segítségével összezsugorítható. A zsugorodás után kiélesednek a zsugorkára felvitt színek, és összemegy, emelett kikeményedik a kialakított formánk.

A zsugorka karkötőhöz mi a következő alapanyagokat, eszközöket használtuk:

-Zsugorka lap

-Szilikon pecsételő

-Tartós tinta + pecsételő párna

-Embossing gép, hőlégfúvó

-Matt akril festékek (menta és kék)

-Matt lakk

-Bőrszál

-Dupla szerelő karika

Hogyan készült a zsugorka karkötő:

 

Első lépésként a pecsételő párnát itasd át a tartós tintával. (Fontos, hogy mindig csak használat elött tintázzuk be a párnát) A tartós tinta egyébként egy remek alapanyag, amit üvegen, cserépen, fémen és műanyagon is tudsz használni. Az átitatás után a párnát nyomkodd rá a pecsételőre, majd a tartós tintás szilikon pecsételőt nyomd a zsugorkára.

Ha a pecsételés sikerült, várj amíg meszárad a tinta. A zsugorkát utána olyan formára vághatod, amilyenre szeretnéd, mi most egy ovális formát választottunk, amit kilyukasztottuk mindkét végénél lyukasztóval. Arra figyelj, hogy a méretet úgy válaszd meg, hogy a zsugorka kb negyedére fog összemenni. Ne feledd, hogy sütés után a zsugorka kemény lesz, és úgy már nagyon nehéz kilyukasztani.

Hogy színt adjunk neki, jól felvizezett matt akril festéket használtunk menta és kék színekben.

A színek nem fedik el teljesen a mintát, attól lesz szép a zsugorka karkötőd, ha a szilikon pecsételővel felvitt minta átüt a felvizezett matt akril festék színeken.

Ha megszáradt a felvizezett matt akril festék is, akkor már csak annyi a dolgod, hogy sütőben, vagy elektromos hőlégfúvó segítségével, Embossing géppel zsugorítod a karkötőt. Sütőben mi 130-150 fokon pár perc alatt szoktuk zsugorítani a zsugorkát, de figyeld, és látni fogod ha kész. Sütőpapírt érdemes alá tenni. A legprofibb módon azonban a speciálisan erre a célra kifejlesztett elektromos hőlégfúvó géppel, az Embossing géppel tudod szépen zsugorítani a zsugorkát. Lakkozás, majd dupla szerelőkarika és bőrszál segítségével véglegesítheted a zsugorka karkötődet.

Webáruházunkban minden szükséges alapanyagot megtalálsz. Próbáld ki Te is a zsugorkát, ezt a valóban különleges alapanyagot és készíts a segítségével karkötőt, fülbevalót, vagy akár kulcstartót. A bemutatott zsugorka karkötő elkészítéshez szükséges alapanyagokat itt találod:

Zsugorka

Efko akril pecsételő

Tartós tinta + pecsételő párna

Embossing gép, hőlégfúvó.

Jó kreatívkodást kívánunk.

Kreatívpartner webáruház és hobby bolt

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner.hu

 

INGYENES villámtréning + akciós KUPON ajándékba.

Legyél Te is Kreatív Partnerünk:

Érdekelnek az ötletek

Tasvill

You have Successfully Subscribed!